Slik låser du opp parkeringsvarmer

Vinteren nærmer seg med stormskritt igjen og ingenting gjør det klarere enn å måtte skrape frontruta før morgenturen …

Drivstoffdrevet parkeringsvarmer er et alternativ som dessverre langt fra alle Volkswagen-biler er utstyrt med fra fabrikk, men selv de bilene som har opsjon kan noen ganger få problemer som gjør at varmeren ikke starter etter hensikten, verken via fjernkontroll eller tidtaker.

Mange ganger kan det være et varmeelement som er låst, ikke fordi det er noe galt med det men fordi det f.eks ikke kunne starte ved x antall forsøk når du prøvde å starte varmeren uten at alle kriteriene for aktivering er oppfylt. . Dette kan være noe så enkelt som å prøve å starte varmeren men ikke ha nok drivstoff på tanken eller at batterinivået er for lavt, gjentatte forsøk på å starte parkeringsvarmeren og deretter låse enheten med en feilkode som indikerer at varmeren kan ikke startes.

Dette problemet kan selvsagt også oppstå pga. en defekt varmeapparat, men symptomene på en «låst» parkeringsvarmer og en defekt er svært like og vanskelig å fastslå uten tilgang til diagnostikk.

I dette innlegget viser vi deg hvordan du leser opp feilkoder og «låser opp» parkeringsvarmeren din i Volkswagen-bilen din, som kan ha blitt låst av noe så enkelt som for mange mislykkede forsøk på å starte den. Dersom du ikke har en diagnostikk er disse tilgjengelige å bestille via vår nettbutikk både for egen feilsøking eller via vår fjerntjeneste (se lenker på slutten av innlegget).

Det første trinnet er å identifisere feilen. Dette gjør vi ved å koble vårt diagnoseverktøy med tilhørende programvare og lese av feilkoder i styreenheten «18» (Tilskuddsvarmer, parkeringsvarmer, tilleggsvarme). I dette eksemplet bruker vi OBDeleven og en VW Golf. Med andre verktøy / bilmodeller kan tilnærmingene variere.

Feilkodene vi får i dette tilfellet er «01410» som indikerer et overopphetet varmeelement og «02251» som viser at parkeringsvarmer er låst (Varmeenhet låst). Sletting av bare disse feilkodene resulterer i at de dukker opp igjen umiddelbart.

For å låse opp varmeren og slette disse feilkodene, kreves en tilbakestilling via tilpasninger. Vi går derfor videre til «kanal 42» i samme kontroller («18-Aux. Heater») og endrer gjeldende verdi fra «0» til «1» før vi lagrer den nye verdien i tilpasningskanalen.

Den nye verdien lagres og går deretter automatisk tilbake til «0» igjen. Denne tilpasningen tilbakestiller parkeringsvarmeren og vi kan gå tilbake til feilkodene og slette dem. Etter sletting av disse feilkodene låses parkeringsvarmeren opp og kan nå brukes som vanlig igjen via både fjernkontroll, knapp på klimapanelet og via telefon (hvis GSM-mottaker er montert).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *